Plastic! Dat klinkt wel heel erg synthetisch en niet comfortabel. Plastic is een verzamelnaam voor heel veel kunststoffen. Het plastic wat in de plastic soep drijft in onze oceanen is net zo divers als het plastic in onze oranje plasticbakken. Wij gebruiken PET flessen als grondstof voor de productie van polyester. Polyester is het meest gebruikte garen voor kleding in de wereld en is bijna onbeperkt te (her)gebruiken.
Vijf PET flessen leveren genoeg grondstoffen voor een XL T-shirt. Dus in een matrastijk zitten dus heel wat flessen. Al het plastic uit de oceanen wordt ingezameld door SEAQUAL gesteunde organisaties en gesorteerd en verwerkt. 90% daarvan is bruikbaar om nieuwe producten van te maken. Kijk eens in je kledingkast naar de  labels hoeveel polyester je draagt. En nu worden Rest-materialen, Rust-materialen.
Door de toevoeging van Tencel aan onze matrashoezen zorgen wij ervoor dat er een goede ventilatie ontstaat voor het beste slaapklimaat. Comfort en ergonomie zijn de pijlers van onze collectie.