Ons verhaal

 

Sleep On SEAQUAL is een nieuw merk van Ultima Bedden in Strijen, Zuid-Holland. Ultima Bedden bestaat sinds 1998, maar vind zijn oorsprong in de jaren 60. In die tijd maakte de familie Kwakernaat uit Heinenoord als een van de eersten een afzonderlijke beddenafdeling in hun winkel. Om de beste kwaliteit te bieden, ontwikkelde de familie steeds meer eigen hoofdkussens en matrassen. Zoals het bekende Butterfly-kussen, wat nu in de Ultima-collectie ‘Atlas’ heet. Uit alle ontwikkelde eigen producten, ontstond Ultima Bedden. Met een complete Ultima-collectie bestaande uit matrassen, hoofdkussens en boxsprings, én ondertussen ook diverse andere merken. Bij al deze merken staan comfort, kwaliteit en een eerlijke prijs voorop. Zo ook bij het nieuwe duurzame merk Sleep On SEAQUAL, waarvan de garen afkomstig zijn van SEAQUAL.

“Bruikbare materialen weggooien? Waarom zou je? Wij gebruiken ze om nieuwe dingen te maken.”

Samenwerking met SEAQUAL

 

De Spaanse organisatie SEAQUAL streeft ernaar om al het plastic uit de oceanen te verzamelen en te verwerken (upcyclen) tot nieuwe, kwalitatieve producten. SEAQUAL ondersteunt en ontwikkelt schoonmaakactiviteiten (clean-ups) en helpt zo industrieën en consumenten bij te dragen aan de co-creatie van een afvalvrije omgeving. SEAQUAL zet de verzamelde petflessen om in premium polyestergaren. En dit SEAQUAL-product benutten wij in onze Sleep On SEAQUAL-matrassen. Zo draagt Sleep On SEAQUAL bij aan de realisatie van schonere en leefbare oceanen.

Duurzaamheid

 
Wij kijken goed naar de producten die wij inkopen. We willen dat deze zo veel mogelijk op een verantwoorde manier geproduceerd worden. Veel schuimen en garens worden gemaakt van aardolie. Daar kunnen wij niets aan veranderen. Latex komt ook uit aardolie en natuurlatex komt van de rubberboom. Als je heel kritisch kijkt naar de natuurlatex dan moet deze vanuit Indonesië naar Nederland/België gebracht worden. Dit transport is helaas vervuilend. Daarom doen we er intern verder alles aan om onze producten zo duurzaam mogelijk te ontwikkelen. Zo scheiden we alle snijresten van het schuim in onze productie in PE-schuimen en latex. Deze gaan apart naar onze leveranciers om gerecycled te worden. Verder scheiden we staal, hout, plastic en papier/karton. Heel soms krijgen we een oud matras of boxspring terug. Wij kijken nu hoe wij deze ook kunnen recyclen.

Extra duurzaam

 

Voor de collectie van Sleep On SEAQUAL keken we extra naar duurzaamheid en milieu. Ruilingen en retouren zijn enorm vervuilend en belastend voor het milieu. Daarom zien we jou, als consument, het liefst in onze winkels voor de aankoop van een matras. In ruil daarvoor krijg je van ons in de winkel €100 tot €200 korting op je matras. Zó belangrijk vinden we onze planeet. Ook kijken we naar ieder stukje van het productieproces en het gebruik bij jou, als consument, thuis. Alles wat we niet weg hoeven te gooien, extra hoeven te verpakken of te vervoeren of ruilen scheelt in onze voetprint.

“Jouw slaapcomfort staat voorop.
Jouw bijdrage aan een schoner milieu is een extraatje dat je erbij krijgt.”

Kom gratis proefliggen!

Met jouw goed doen verdien je premium kwaliteit en het beste slaapcomfort. Kom je gratis proefliggen in de winkel en koop je daar je matras? Dan word je voor deze duurzame keuze ook nog eens beloond met €100 korting per ligplek*. Na 10 jaar slapend de oceanen schoonmaken, krijg je bovendien €25 inruilkorting. Als cadeautje van SEAQUAL. Omdat je matras dan weer kan worden omgetoverd tot bijvoorbeeld nieuwe garens, schuim voor isolatiemateriaal of ondervloeren voor laminaat en parket.

Van 99% recyclebaar materiaal
Goed voor het milieu

Kies je droommatras
Ontvang in de winkel €100 voordeel per ligplek*

Slaap 10 jaar
lang héérlijk
Duurzame kwaliteit

* Koop je matras in de winkel en krijg €100 korting op een eenpersoonsmatras (70 tot 100 centimeter breed), €150 korting op een twijfelaarsmatras (120 tot 140 centimeter breed) en €200 korting op een tweepersoonsmatras (160 tot 200 centimeter breed).

Recycling

Wist je dat minstens 80% van elk matras te recyclen is? Schuimen kunnen worden gebruikt als isolatiemateriaal. Veren kunnen worden omgesmolten. En alle matrashoezen kunnen na reiniging gesorteerd worden tot nieuw garen. Onze Sleep On SEAQUAL-matrassen zijn zelfs voor 99% recyclebaar. Bij de productie wordt er niet verlijmd, zodat alles met zo min mogelijk bewerking kan worden gerecycled. Die 1%? Dat is de rits. Maar dáár gaan we nog iets voor bedenken.

Hoe slaap jij het lekkerst?

Ontdek de 3 flexibele en duurzame matrassencollecties.

Turtle Foam collectie

 

Schuimkern voor iedereen
Lekker slapen is heel makkelijk. Op een matras uit de Turtle Foam collectie lig je uiterst comfortabel. De foam-vulling van ACE FOM of 100% natuurlatex ondersteunt je lichaam; of je nu op je rug, zij of buik ligt. En die vulling is nog duurzaam ook!

Dolphin Flex collectie

 

Flexibel naar wens
In de Dolphin Flex collectie staat jouw persoonlijke smaak voorop. Ben jij in de wolken op een dynamisch of stabiel matras? Heb je behoefte aan extra veerkracht, ventilatie of drukverlaging? Met de flexibele matraskeuzes word je opgewekt en uitgerust wakker.

Manta Profiel collectie

 

Helemaal voor jou
Jouw lichaamsbouw is uniek. Binnen de Manta Profiel collectie passen we je matras helemaal op jouw lichaam aan. Ook als je klachten hebt, geniet je van een weldadige nachtrust door de juiste ondersteuning en soepelheid per comfortzone.