Veelgestelde vragen

Eigenlijk is profiel een ander woord voor vorm. In de kledingindustrie werken ze al een hele tijd met profielen om de vorm van een lichaam aan te geven. Ultima Bedden is de eerste fabrikant van bedden die 9 jaar geleden deze profielen ging gebruiken voor het maken van onze bedden. NU andere fabrikanten dat zijn gaan overnemen wordt het steeds meer gebruikt.
om de beste ondersteuning en comfort te krijgen is het belangrijk dat je goed kijkt wie er op gaat liggen. Lengte, breedte en gewicht zijn dan duidelijk, maar de vormen zijn ook heel belangrijk.

Wij onderscheiden 4 hoofdvormen. A-V-X-H

 

A kenmerkt zich door smalle schouders en brede heupen
V vinden we vaak bij mannen, brede schouders en smalle heupen.
X, met een duidelijke schouder-, taille- en heupvorm.
H is een stoer recht gestalte zonder veel contouren.

SEAQUAL is een initiatief dat geloofd in leven in een afvalvrije omgeving.
SEAQUAL streeft ernaar om plastic uit de oceanen te verwerken (upcyclen) tot een brede range van kwalitatief hoge en mooie producten. Daarmee willen ze een eind maken aan zwerfafval in het water. SEAQUAL onderzoekt en evolueert de komst van restafval van consumenten in de natuur. Zij ondersteunen en ontwikkelen schoonmaakactiviteiten (clean-ups) en inspireren en helpen de industrieën en consumenten met ideeën.

Duurzaamheid is een woord wat veel gebruikt en ook veel misbruikt wordt. Voor ons is duurzaamheid goed opletten bij wat we doen. Wij kijken goed naar de producten die wij inkopen dat deze zo veel mogelijk op een verantwoorde manier geproduceerd worden. Veel schuimen en garens worden gemaakt van aardolie. Daar kunnen wij niets aan veranderen. Latex komt ook uit aardolie en natuurlatex komt uit een rubberboom. Als je heel kritisch kijkt naar de natuurlatex dan moet deze vanuit Indonesië naar Nederland/België gebracht worden. Dat is transport en kan als vervuilend gezien worden. Het is dus nooit zwart-wit.
Intern doen wij aan een uitgebreide scheiding van afval. Alle snijresten van schuim uit onze productie wordt gescheiden in PE schuimen en latex. Deze gaan apart verpakt naar onze leveranciers om gerecycled te worden. Verder scheiden wij staal, hout, plastic en papier/karton. Heel soms krijgen wij een oude matras of boxspring terug. Wij kijken nu hoe wij deze ook kunnen recyclen.
Wij hebben geen eigen transportdienst. Dat zien wij nu als milieuvriendelijk. Als wij met eigen auto’s heel Nederland en België moeten gaan bezorgen zou dat een extra auto op de weg zijn. Nu gaat alles met een vervoerder mee die gespecialiseerd is in meubel- en beddentransport en toch iedere week overal bezorgd.
Voor de collectie van Sleep On SEAQUAL is er extra naar duurzaamheid en milieu gekeken. Ruilingen en retouren zijn enorm vervuilend en belastend voor het milieu. Wij kijken naar ieder deeltje van het productieproces en het gebruik bij de consument thuis. Alles wat we niet weg hoeven te gooien, extra hoeven te verpakken of te vervoeren of ruilen scheelt in onze voetprint.

Sleep On SEAQUAL is een merk van Ultima Bedden uit Strijen, Zuid-Holland. Samen met onze toeleveranciers en SEAQUAL hebben wij gekozen om de tijken met gerecycled plastic te maken. Ultima Bedden bestaat al sinds 1998, maar vind zijn oorsprong in de jaren 1960-1970. De familie Kwakernaat uit Heinenoord hebben als een van de eerste winkels in Nederland een echte beddenafdeling gemaakt. Uit het streven naar perfectie hebben zij steeds meer kussens en matrassen zelf ontwikkeld. Een van Nederlands beroemdste kussen is het Butterfly kussen. Een uitvinding van Herman Kwakernaat, de pater familias. Dit hoofdkussen heet in de Ultima collectie Atlas.
Uit al die uitvindingen is Ultima Bedden uit geboren. Naast de collectie van Ultima matrassen, hoofdkussens en boxsprings maken wij ook diverse andere merken. Altijd met het beste comfort, de beste kwaliteitsmaterialen en een eerlijke prijs.

De tijk is de basis van Sleep On SEAQUAL. Wij zijn gecertificeerd SEAQUAL partner en dat betekend dat er in al onze tijken een ruim percentage gerecycled oceaan plastic zit verwerkt. Wij hebben ervoor gekozen zoveel mogelijk polyester te gebruiken om zoveel mogelijk plastic uit de oceanen te krijgen. Als je de tijk open zou knippen zie je in de binnenkant van de dikkere gedeeltes een witte zachte vulling. Dat is nieuw polyester gemixt met gerecycled polyester. De boven-en onderkant heeft gekleurde vezels en dat is virgin polyester en Tencel. Wij laten de tijken breien voor een grote puntelasticiteit. Alle tijken zijn wasbaar in de wasmachine op 60 graden. Let wel op dat een grote tijk van een twee-persoonsmatras niet altijd in alle machines past. Bij de stomerij of bij de tankstations wassen kan ook. Alleen wassen in de machine. Drogen aan de lijn of alleen met koude lucht. (een luxere wasdroger heeft ook een koude stand. Dan wordt er alleen koude lucht geblazen)

Drukverlagend is een veel gebruikte term. Ook hoor je heel vaak NASA-schuim, visco-elastischschuim, draag-schuim, traag-schuim en geheugenschuim. Dat zijn allemaal namen voor visco-elastische polyurethaan. Dat is een PE schuim die eigenschappen heeft die het schuim langzaam laten terugkomen i.p.v. direct. Als je een gewoon schuim indrukt en loslaat, komt deze meteen terug. Daardoor “drukt” het als het ware tegen je lichaam aan. Bij een visco-elastisch schuim blijft het schuim even ingedrukt als je het loslaat. Het “drukt” dus minder tegen je lichaam aan waardoor het druk-verlagend genoemd wordt. Voor veel mensen een oplossing en voor veel mensen ook niet. Het blijft een kwestie van smaak. Visco schuim is minder ventilerend als een latex variant.

Absoluut. In alle tijken zit een extra grote hoeveelheid Tencel verwerkt en dat zorgt voor perfect vocht transport weg van je lichaam. Transpireer je heel veel schaf dan een extra tussenlaag aan op je matras zoals een dikke molton of een 3D ventilatielaag. Laat je adviseren door onze dealers.
Extra ventilatie komt door de gebruikte comfortlagen. Harder is minder warm. Zachter is iets warmer. Alleen zijn de hardere lagen weer minder open van structuur dan de zachtere. Het meest ventilerend zijn de Pulse latex en de Natuurlatex. Deze hebben de meest open structuur van alle gebruikte comfortschuimen. Kijk ook goed naar je dekbed. Als deze bijvoorbeeld synthetisch is en niet ventilerend maakt dat je slapen ook warmer. Een 4-seizoenen dekbed kan ook een oplossing zijn.

Ja. De bodem is altijd geschikt als hij nog niet kapot of versleten is. Wij adviseren altijd dat een matras bij een bodem uitgezocht wordt en ook zo getest wordt. Heb je een goed verende lattenbodem met 26 latjes of meer prima! Heb je een boxspring die geen kuil heeft of waarbij de binnenkant veel zachter is dan de randen. Houden zo! Een echt dwarsgespannen spiraal is ook prima bodem voor onze matrassen. En heb je een (elektrisch) verstelbaar bed? Ook dan zijn al onze matrassen voor jouw bodem geschikt.

Allergieën zijn veel voorkomend en er zijn heel veel verschillende soorten en gradaties in. Wij zijn in alles heel transparant en ook dus in de gebruikte materialen. Welke materialen gebruiken wij allemaal;

Turtle Foam collectie
ACE FOM is gemaakt van HR schuim met latex deeltjes erin verwerkt. De natuurlatex kernen zijn gemaakt van 100% (natuur)latex.
In de tijk zit polyester en Tencel. Doordat het schuim is afgedekt met een dikke tijk en een binnenhoes is er geen direct contact met het latex. Dus bij een contactallergie hoeft het geen problemen te geven. Raadpleeg je arts bij twijfel of vraag een proefstukje aan bij ons. Hou rekening met contactallergieën dat er ook nog een molton en een hoeslaken om het matras gaat.

Dolphin Flex collectie en de Manta Profiel collectie
De tijk is gemaakt van polyester en Tencel. De diverse comfortlagen zijn gemaakt van HR schuim, HR schuim met latexdeeltjes erin, Pulse latex, Visco HR schuim en natuurlatex. Het “bakje” van schuim rondom de veren is gemaakt van polyether. Alle veren zijn gemaakt van draadstaal. Doordat het comfortschuim is afgedekt met een dikke tijk is er geen direct contact met het latex. Dus bij een contactallergie hoeft het geen problemen te geven. Raadpleeg je arts bij twijfel of vraag een proefstukje aan bij ons.

Sleep On SEAQUAL is een merk van Ultima bedden uit Strijen (Zuid-Holland) Wij zijn de specialist als het gaat om maatwerk. Als optie is het altijd mogelijk om iets te maken helemaal voor jou, op maat. Heb je alles geprobeerd en mis je net iets steun of souplesse op een bepaald stukje van je lichaam, dan kunnen wij een kern helemaal voor jou op maat maken. Wel vragen we je om dit samen met onze dealers samen te stellen en te proberen in de showroom. Onze uitgebreide collectie heeft (bijna) voor iedereen het juiste matras. Als wij een matras of een onderdeel helemaal op maat maken hanteren wij de prijs van een Manta Profiel-matras. Op dit onderdeel of matras kunnen wij dan geen gratis omruilgarantie geven. Het is tenslotte voor jou op maat gemaakt.

Comfortzone is een woord wat we in de matrassenindustrie veel gebruiken. Het zegt soms alles en soms ook niets. Bij Sleep On SEAQUAL  zijn wij over alles heel transparant, dus ook over de zones.

Een comfortzone is een plek in het matras die een bepaalde souplesse of juist stevigheid heeft zodat het die zone van het lichaam het comfort kan geven wat het nodig heeft.
Dus… Bij een brede schouder die wel veel uitsteekt maar weinig gewicht heeft om het matras in te drukken gebruiken wij minder materiaal (uitsnijdingen in het schuim) of dunner staaldraad in de veren. (bij pocketvering)
is er juist meer steun nodig zoals bij de taille of als iemand wat zwaarder is, dan nemen we juist meer materiaal bij de schuim matrassen en dikkere staaldraden bij de veertjes. Op deze manier krijgt ieder stukje van jou lichaam de ondersteuning en comfort die jij nodig heeft.

Bij Sleep on SEAQUAL verstaan wij onder een ligplek ieder matras van 70-100 breed. Een matras van 120-150 ( het twijfelaartje van vroeger) is 1,5 ligplekken en een matras van 160-200 breed is 2 ligplekken.

Na ongeveer 10 jaar heerlijk slapen is je matras aan vervanging toe. Misschien heb je al een keer de ingebouwde topper of comfortlaag vervangen, maar het is nu echt tijd voor de volgende stap.
Ga naar de Sleep On SEAQUAL dealer en koop een nieuw Sleep On SEAQUAL matras. Lever je oude matras in en krijg € 50.= per ligplek retour op je nieuwe aankoop. Zie het maar als een soort statiegeld, maar dan zonder dat je het eerst zelf betaald.
De Sleep On SEAQUAL dealer zal ervoor zorgen dat jouw matras netjes naar de recycling wordt gebracht voor de verwerking naar nieuw staal, garens voor kleding en mooie schuimen voor isolatiematerialen en ondervloeren voor laminaat en parket.

Ja hoor. Bij ons wordt extra goed gedrag extra goed beloont. Ieder jaar verdwijnen er bij alle beddenmerken in Nederland tienduizenden nieuwe matrassen in de container omdat deze 1-2 weken gebruikt zijn en retour komen na online aankoop. Wij vinden dat jammer en daarom belonen wij iedereen die naar de winkel gaat met een milieukorting van € 100.= per ligplek. Ook het bezorgen en weer ophalen en verpakken kost veel extra geld en materialen. Binnen onze gedachte past dit niet. In de winkel kan je ook gratis proefliggen en krijg je gratis advies. Dat is toch een beloning waard.

NEE! Het is niet te voelen of te zien of polyester garen al eerder gebruikt is. Het voelt net zo zacht aan als ieder ander garen en heeft geen extra positieve of negatieve eigenschappen. Behalve dan dat we schonere oceanen hebben en minder dierenleed.

Waarom moet een matras recyclebaar zijn?

Een oud matras geef je toch aan de vuilnisman? Nee! Er worden bijna 1.5 miljoen matrassen per jaar afgedankt. De meeste worden verbrand in de vuilverbrandingsovens tot er niets van over blijft. Een absolute verkwisting van goede en bruikbare materialen. Van bijna ieder matras is minimaal 80 procent te gebruiken voor iets anders. Schuimen worden gereinigd en gebruikt als isolatiemateriaal. Veren worden omgesmolten tot nieuw staal en alle matrastijken worden uit elkaar gehaald en gereinigd en gesorteerd tot nieuw garen. Als wij willen dat we alles kunnen gebruiken kan dat. Het kost alleen een beetje geld. Voor een bedrag van +/- € 15.= kan een oud matras weer herbruikbare materialen opleveren. Verbranden is dan toch geen optie meer.
Alle SOS matrassen zijn aantoonbaar voor 99% recyclebaar. Wij verlijmen geen materialen met verschillende samenstellingen aan elkaar en daarom is er geen “vervuiling” van de materialen. Samen met de verwerkers van matrassen hebben wij onze collectie bekeken en er is geen makkelijkere collectie om te recyclen. Er blijft alleen iets van de rits over.
Omdat ruilingen en retouren een enorme afvalberg opleveren zorgen wij ervoor dat alleen de losse onderdelen vervangen worden. Iedereen kan, als het moet, met zijn auto even een onderdeeltje ruilen in de winkel. (wel eerst bestellen) Wij besparen daarmee veel extra afval en belonen dat ook met een milieukorting bij aankoop in de winkel.

Plastic! Dat klinkt wel heel erg synthetisch en niet comfortabel. Plastic is een verzamelnaam voor heel veel kunststoffen. Het plastic wat in de plastic soep drijft in onze oceanen is net zo divers als het plastic in onze oranje plasticbakken. Wij gebruiken PET flessen als grondstof voor de productie van polyester. Polyester is het meest gebruikte garen voor kleding in de wereld en is bijna onbeperkt te (her)gebruiken.
Vijf PET flessen leveren genoeg grondstoffen voor een XL T-shirt. Dus in een matrastijk zitten dus heel wat flessen. Al het plastic uit de oceanen wordt ingezameld door SEAQUAL gesteunde organisaties en gesorteerd en verwerkt. 90% daarvan is bruikbaar om nieuwe producten van te maken. Kijk eens in je kledingkast naar de  labels hoeveel polyester je draagt. En nu worden Rest-materialen, Rust-materialen.
Door de toevoeging van Tencel aan onze matrashoezen zorgen wij ervoor dat er een goede ventilatie ontstaat voor het beste slaapklimaat. Comfort en ergonomie zijn de pijlers van onze collectie.

Een matras is een heel persoonlijk iets. Je ligt er 6-9 uur per dag op en een goede nachtrust zorgt ervoor dat je in de ochtend weer energiek kan beginnen.
Een matras uitzoeken is heel makkelijk. Je hebt de pasvorm bij je. Je lengte, gewicht, je vorm en je smaak. De eerste drie zijn feiten en de laatste (smaak) is de meest uitdagende.

Proefliggen is het beste wat je kan doen bij aankoop van een matras. Even rustig liggen in de houding waarin je thuis ook ligt. Let goed op dat alle uitstekende gedeeltes zoals schouders en heupen makkelijk in het matras wegzakken en dat alle holtes zoals taille en nek ondersteund worden. Eigenlijk net zoals op het strand. Als je eenmaal op je handdoek ligt en je hebt het perfecte kuiltje (profiel) van je lichaam gemaakt ligt je goed zolang je niet beweegt. Een Sleep On SEAQUAL matras past zich bij iedere beweging moeiteloos aan jouw lichaam.

Er zijn veel verschillende slaaphoudingen. Je hebt rugslapers, buikslapers, zijslapers en draaikonten. Grappig is het dat veel mensen niet weten dat zij altijd draaien in hun slaap. Een zijslaper kan in slaap vallen op z’n zij en wakker worden op z’n zij, maar in de tussentijd de hele nacht draaien. Niemand is een 100% in-een-houding slaper. Een beetje draaien in bed is goed. Dat zorgt voor een goede doorbloeding.
Met Sleep On SEAQUAL matrassen past het matras zich aan jouw lichaam aan en niet het lichaam aan het matras. Lig je veel op je zij, dan is een soepele schouderzone een echte must. Je schouder steekt uit en dan moet het matras daar lekker soepel zijn om heerlijk te kunnen slapen.
Bij een rugslaper lijkt het altijd of er weinig van belang is. Ook hier is de vorm van de onderrug en de uitstekende billen een belangrijke factor.
Een echte buikslaper ligt liever op een wat steviger matras. Er zijn ook mensen die zich een buikslaper noemen maar meer gedraaid op hun matras liggen. Dat zijn geen echte buikslapers maar mensen die zich aan hun bed aanpassen. Wij maken matrassen die zich aan passen aan jou. Daar slaap je nou lekker op.

Sleep On SEAQUAL matrassen zijn ontwikkeld en gemaakt met de grootst mogelijke  aandacht voor jou comfort en onze planeet. Wij gebruiken zoveel mogelijk materialen die gerecycled zijn en na gebruik te recyclen zijn.
Daarbij zorgen wij ervoor dat bij een ruiling zo min mogelijk afval veroorzaakt wordt. Niet alles wat namelijk geruild wordt is nog te gebruiken. Dat betekend veel extra onnodig afval. Omdat wij alles in losse onderdelen maken hoeven wij geen hele matrassen om te ruilen en daarna te vernietigen. Wij ruilen alleen onderdelen om. Handig toch? Wij bieden ook een extra korting aan om in de winkel te kopen. Daarmee voorkomen wij miskopen en een extra afvalberg. Al onze verpakkingen zijn neutraal. Wij bedrukken geen plastic zakken en karton. Het ziet er minder mooi uit, maar het scheelt heel veel vervuiling.

Al onze matrassen zijn aantoonbaar 99% te recyclen. Geen mooie verhalen. Gewoon feiten.

Als je een matras in de winkel koopt, heb je 60 dagen omruilgarantie. Je mag dan 60 dagen lang de kern van het matras omruilen voor een ander uit de Turtle collectie. Kies je een duurdere variant betaal je het prijsverschil bij en als je een goedkopere variant neem, krijg je geen restitutie. Wij nemen samen met de ondernemer de kosten van ophalen en omruilen voor onze rekening. Omdat wij werken met partners die je goede uitleg geven, beperken wij alle omruilingen. Dat is een enorme besparing in extra rijden, verpakkingen en het vernietigen van goede matrassen.

De naam zegt het al. Comfortlaag! Wij bezuinigen niet op de laag die juist het werk van het matras doet. Comfort geven. Meestal wordt in de beddenbranche een comfortlaag gebruikt van 2-3 cm. Daar is niets mis mee, maar waarom zou je niet iets meer comfort geven. Onder de comfortlaag wordt meestal een drukverdeler gebruikt om de druk van het lichaam te verdelen op het verenpakket. Wij kiezen niet voor drukverdeling, maar voor comfort. Daarop hebben wij 5 lagen van 5 cm dik.

Kies je voor echt natuurlijk slapen dan is de Turtle kern van natuurlatex jouw keuze. Wij kiezen voor 100% natuurlatex. Volgens de EU richtlijnen betekend dat dat een matras uit minimaal 85% natuurlatex is gemaakt en dat er stoffen toegevoegd zijn om van het sap uit de rubberboom een schuim te maken. Een matras gemaakt van latex uit de rubberboom en gevormd naar jouw lichaam. De kern is voorzien van een soepele schouderzone en een lichte ondersteuning in de taille. Door de vele ventilatie kanalen in de kern is het een goed ventilerend matras. Omdat je iets meer in dit soort matrassen ligt, kan het iets warmer aanvoelen. Gelukkig helpt de Tencel in de tijk voor nog meer ventilatie.
In de Dolphin en Manta collectie hebben wij een comfortlaag van 5 cm dikke natuurlatex. Deze heeft over het gehele oppervlak kleine ventilatiekanaaltjes.

Duurzaam schuim en een harmonieus comfort. Dat zijn de belangrijkste waarden van de ACE FOM schuim kern. Een uniek schuim met de eigenschappen van hoogwaardige HR schuim met latex toegevoegd. Dit latex is gemaakt van ongebruikt snijafval uit de productie van latex matrassen. Met deze toevoeging van latex krijgt het HR schuim een extra veerkracht en is het meteen een duurzaam schuim. Wij maken een schouder-, taille- en heupzone in de kern voor een optimale ondersteuning en comfort. Deze matras is leverbaar in één uitvoering. ACE FOM is ook leverbaar als comfortlaag in de Dolphin en de Manta collectie.
Een mooi voorbeeld van Rest-materialen worden Rust-materialen.

Ieder mens is anders gebouwd. Binnen de Manta Profiel collectie kijken wij eerst naar jouw vorm.
Heb jij een A-, X-, H- of V-profiel? Of heb je specifieke schouder- of rugklachten? Met de Manta profiel matrassen kies je je profiel voor de ondersteuning en je comfort in jouw smaak.
Na je profielkeuze kies je een van de 5 smaken van comfort.

  • Gelijkmatig en robuust.
  • Duurzaam en harmonieus.
  • Vloeien en ventilerend.
  • Drukverlagend en aanpassend.
  • Natuurlijk en veerkrachtig.

Binnen de Dolphin Flex collectie Staat alles in teken van jouw smaak en jouw keuze in ondersteuning. Beantwoord de 2 vragen en kom meteen op jouw keuze uit. Makkelijker kan toch  niet?
Vraag 1. Hou jij van een beweeglijke en actieve ondersteuning? Kies dan voor de actieven pocketvering van de Dolphin collectie.

Vraag 2. Kies jou smaak van het comfort.

  • Gelijkmatig en robuust.
  • Duurzaam en harmonieus.
  • Vloeien en ventilerend.
  • Drukverlagend en aanpassend.
  • Natuurlijk en veerkrachtig.

De Turtle Foam collectie is voor iedereen die gewoon lekker simpel, maar heerlijk comfortabel wil slapen. Geen poespas in je matras, maar wel inhoud die jou smaak van slapen weergeeft. Bij de Turtle collectie bieden wij het compacte en duurzame ACE FOM aan en een heerlijke 100% natuurlatex. De beste kwaliteit voor de beste prijs.

Load More