Minister volgt Sleep On SEAQUAL

Minister Stientje van Veldhoven (Milieu) is met vertegenwoordigers van de beddenbranche overeengekomen dat er zelfregulatie komt in 2021 in de vorm van een vrijwillige producentenverantwoordelijkheid.

Sleep On SEAQUAL loopt op de feiten vooruit.

Waar wij in mei 2019 al klaar voor waren, wordt nu een wet. Gooi je matras niet op straat bij het grof vuil, maar lever het in en zorg voor een goede recycling. In de nieuwe wet (medio 2021) komt te staan dat de producenten van matrassen zelf verantwoordelijk zijn voor een juiste verwerking van hun geproduceerde matrassen. Sleep On SEAQUAL heeft bij de introductie in 2019 (!) al duidelijk aangegeven dat wij verder willen gaan als de markt. Waarom alleen kijken naar recycling? Op welke punten lopen wij voor de muziek uit?

  • Wij verwerken gerecyclede PET flessen tot prachtige zachte polyester garens.
  • In ons ACE FOM zit gerecyclede ongebruikte (natuur)latex.
  • Al onze matrassen zijn minimaal 99% recyclebaar.
  • Wij bieden na 10 jaar heerlijk slapen contant geld voor je oude matras, als je een nieuw Sleep On SEAQUAL matras koopt. Wij zorgen voor een echte recycling.
  • Bij een comfortruiling vervangen wij alleen onderdelen en geen heel matras. Dit bespaart een grote berg onnodige afval.
  • Wij stimuleren consumenten om te gaan proefliggen bij onze verkooppunten om miskopen te voorkomen. Daarmee besparen we veel omruilingen en dus veel milieubelasting.
  • Al onze verpakkingen zijn blanco en onbedrukt. Geen extra vervuiling op plastic of karton.

Wij zijn blij dat de vertegenwoordigers van de beddenbranche en de minister inzien dat het anders moet. Matrassen verbranden kan echt niet meer. Als wij met z’n allen onze verantwoordelijkheid nemen en materialen goed retourneren voor recycling, kunnen we veel grondstoffen besparen en hergebruiken.

Sleep On SEQUAL, daar slaap je éxtra lekker op.

Bekijk meer berichten

Ben jij een appel of een peer?

Ben jij een appel of een peer?

Ben jij een appel of een peer? Deze vraag zou je jezelf kunnen stellen voordat je een matras gaat uitproberen. Want je wilt toch dat je matras zich aanpast aan je lichaam? Bij Sleep On SEQUAL heb je vanaf nu de keuze uit 4 Profielen: Het X-profiel wat ook wel de...

Lees meer